Waterlaboratoria

De waterlaboratoria van het ADC

Het water dat wij gebruiken moet gegarandeerd veilig zijn. In opdracht van de overheid, zorgt het ADC hiervoor met dagelijkse controles in twee waterlaboratoria: een fysisch-chemisch waterlaboratorium van de afdeling Toxicologie en Geneesmiddelenonderzoek en een microbiologisch waterlaboratorium van de afdeling (Medische) Microbiologie.

De waterlaboratoria zijn sinds 25 maart 2009, EN-ISO/IEC 17025 geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) onder de activiteit ‘TESTEN’ met registratienummer L493.
Voor een overzicht van de geaccrediteerde verrichtingen, wordt u doorverwezen naar de scope van accreditatie van het ADC NV op https://www.rva.nl.

Zowel het chemisch waterlaboratorium als het microbiologisch waterlaboratorium van het ADC analyseren:

  • zwembadwater
  • putwater
  • zeewater
  • drinkwater

Het chemisch waterlaboratorium

Zowel het chemisch waterlaboratorium als het microbiologisch waterlaboratorium van het ADC analyseren zwembadwater, zeewater en putwater op verzoek.

De fysisch-chemische kant van deze testen strekt zich verder uit tot koelwater, afvalwater en proceswater. Afhankelijk van het water dat voor onderzoek wordt aangeboden, kunnen ook additionele analyses worden uitgevoerd. Dat wordt in overleg bepaald. Het ADC is graag van dienst ten behoeve van waterveiligheid.

De testen die verder ook uitgevoerd worden door het fysisch-chemisch waterlaboratorium zijn:

Fysisch:

pH
geleidbaarheid
TDS
alkaliniteit
troebelheid
kleur
sulfaat fluoride
orthofosfaat
chloride
vrij chloor

Metalen
koper
zink
calcium en magnesium (totale hardheid)

Neem contact op om je water te testen

Klik HIER om contact op te nemen met de Waterlaboratoria van het ADC voor vragen, advies om of om een afspraak te maken om uw water te laten testen.

Afhankelijk van het water dat voor onderzoek wordt aangeboden, kunnen ook additionele analyses worden uitgevoerd. Wij helpen je graag met vragen over waterveiligheid. Wat er exact onderzocht moet worden, dat bepalen we samen. 

De gespecialiseerde waterlaboratoria van het ADC staat dagelijks klaar om te adviseren. Er zijn ook speciale flessen beschikbaar voor het transport van het water dat je wil laten onderzoeken.